Medical trained

Een sportduiker die wekelijks duikt moet, statistisch gezien, rekening houden met 1 duikongeval per 200 jaar, alle kleine ‘ongelukjes’ inbegrepen.
Duiken is een relatief veilige sport omdat trainingen en theorie sterk gericht zijn op het voorkomen van ongelukken. Dit betekent echter niet dat het nooit mis gaat. Om te weten hoe je je buddy of je zelf kan helpen als er een keer wat mis gaat is er de Medical trained diver opleiding.

 Je leert hier de kennis van het omgaan met allerlei ongevallen, van een verstuikte enkel, tot ergere ongevallen. Het leren van deze theorie zorgt er niet alleen voor dat je, als de situatie zich voordoet, kan omgaan met dergelijke problemen, maar de kennis stelt je zelf ook in staat om potentieel riskante situaties te vermijden. 

Deze opleiding is beschikbaar voor iedereen die ouder is dan 15 en je hebt geen duikbrevet nodig. Het Medical trained diver brevet is wel een vereiste indien je wilt deelnemen aan een Rescue Diver opleiding. De opleiding bestaat volledig uit theorie. Deze opleiding wordt gegeven in samenwerking met een andere duikschool in de buurt. Om deze reden zijn de kosten veel hoger dan de andere opleidingen. 

Mail voor meer informatie.