Duiken is veilig en fijn

Duiken is een leuke, gezellige en leerzame sport, waarbij je ook nog eens je conditie op peil kunt houden. Duiken is géén gevaarlijke sport of alleen voor stoere kerels. Vaak aangemoedigd door mooie natuurfilms willen veel mensen duiken om te genieten van het mooie onderwaterleven. Anderen genieten juist van het spannende om dingen te ontdekken, zoals wrakken of fossiele mammoetresten. Omdat je voor de veiligheid altijd samen duikt, kan je ook naderhand samen nagenieten. Dat schept gezelligheid en je hebt ook getuigen van wat je hebt gezien. 

Bijna iedereen kan leren duiken. Voor een enkeling is het om gezondheidsredenen niet mogelijk. Daarom is het van belang dat je voordat je aan een duikcursus begint, een medische keuring ondergaat. De WOWV kan je daarvoor de adressen verstrekken. Duiken in heldere tropische wateren is relatief gemakkelijk. Veel mensen maken dan ook van de gelegenheid gebruik om tijdens hun tropische vakantie een duikbrevet te halen. Toch heeft Nederland ook mooie duikgebieden. Het Zeeuwse Grevelingenmeer en de Oosterschelde zijn onder water drukker begroeid dan bij voorbeeld de Middellandse Zee. In de buurt van Wageningen liggen een groot aantal zoetwaterplassen, vaak zijn deze plassen ontstaan door zand- of grindwinning, waarin ook nog genoeg te ontdekken valt, als je weet hoe. Na een opleiding in de tropen, is het echter niet aan te raden om zomaar in Nederland te gaan duiken. In Nederland is het water kouder, het zicht vaak minder en het is op diepte snel donker. Duiken in Nederland vereist daarom meer van je duikopleiding en voor het plezier en de veiligheid is een redelijke conditie van belang. 

Wie al een duikbrevet heeft kan op de donderdagavonden meedoen met de conditietrainingen en gedurende de weekenden of op een avond meegaan met de clubduiken en leren van de andere leden. Bij de WOWV kan je de benodigde (vervolg)opleidingen doen, ze worden verzorgd door bevoegde instructeurs. Zij leren je de vaardigheden waardoor je in Nederland en in het buitenland veilig kan duiken en genieten. Doe mee aan een training of maak een afspraak voor een introductieles door te mailen.