Advanced Diver

Deelnemingsvoorwaarden 
Als je na het doen van je Open Water Diver opleiding interesse hebt om je kennis en techniek te verbreden, is er de Advanced Diver (2-sters) opleiding. Als het goed is, heb je een geldige medische verklaring en bij 18 jaar en jonger toestemming van je ouders. Voor het starten met de Open Water Diver opleiding moet je eerst minimaal 25 ervaringsduiken gemaakt hebben, je dient lid te zijn van de Wageningse WaterVrienden en ook deze opleiding kost € 150,- (inclusief een theorieboek en indien nodig materiaalgebruik in het zwembad en de lessen zelf). 

Wat heb je nodig? 
Wat uitrusting betreft is het ook makkelijk. Waarschijnlijk heb je tijdens je Open Water Diver opleiding al besloten dat het erg prettig duikt met je eigen apparatuur en heb je alles wat je nodig hebt. Het enige wat als mogelijke extra vereiste gezien kan worden is het kompas en schrijflei en een duiklamp. 

Profiel van de opleiding. 
De Advanced Diver opleiding is vooral een verbreding en verdieping van de kennis die je als Open Water Diver hebt opgedaan. Je leert omgaan met bijzondere situaties als diepere duiken, nachtduik en navigeren onderwater. Verder krijg je de eerste kennis over opsporing van voorwerpen aangereikt. Bij het behalen van je Advanced Diver examen is het de bedoeling dat je in staat bent om alle duikers (vanaf Open Water Diver) te begeleiden. Ook deze opleiding bevat een zwembadgedeelte, een theoriegedeelte en een buitenwatergedeelte, waarin je op de hoogte wordt gebracht van alle kennis die je nodig hebt om Open Water duikers veilig te kunnen begeleiden. 

Om in de Oosterschelde (met haar getijdenstromingen) te kunnen duiken moet je een aparte module ‘Stromingsduiken’ volgen. Die module kan na het behalen van de Advance Diver brevet gevolgd worden. 

Indien je interesse hebt, kom dan langs op het zwembad op donderdag of mail voor meer informatie.